Opperamatka Helsinki 2011

Äitienpäivän aattona teimme oopperamatkan Helsinkiin. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta oopperatalon pihalle, kun sinne alkoi kokoontua Tuovisia eri puolilta Suomea. Vaihdoimme kuulumisia jatutuistuimme kukin itsellemme ennestään tuntemattomiin Tuovisiin.

IMG_4019__Medium_.jpg

Ooperataloon oli järjestetty ensin tunnin mittainen tutustumiskierros, jossa kuulimme oopperatalon suunnittelusta, historiasta ja nykytoiminnasta sekä myös mielenkiintoisia fakta- ja tarinatietoja oopperarakennuksessa vaikuttaneista ihmisistä. Kiersimme myös katsastamassa oopperatalon eri osat, mm. tarpeiston, pukuompelimon, katsomotilat ja tavaran lastauslaiturin, jonka kautta on erääseen oopperaan kuulema tuotu myös elävä hevonen suoraan näyttämölle.

IMG_4026__Medium_.jpg


Kello 19 alkoi varsinainen Rossinin "Sevillan parturi" -oopperaesitys. Ooppera on kaksinäytöksinen koominen ooppera, josta ei puuttunut ”vauhtia ja vaarallisia tilanteita”. Rosinan holhooja, tohtori Bartolo yllätettiin useammankin kerran sananmukaisesti ”housut kintuissa”. Etenkin toinen näytös, jossa Rosina ja kreivi Almaviva saivat toisensa, oli todella vauhdikas ja mukaansa tempaava. Väliajalla nautimme leivoskahvit.

IMG_4057.jpg IMG_4056.jpg

Iltamme jatkui läheisessä ravintolassa, jossa jokainen esittelimme itsemme ja kerroimme, mihin sukuhaaraan Tuovisia kuulumme. Maittavan illallisen nauttimisen lisäksi ehdimme vielä keskustella vapaamuotoisesti sukulaisten kanssa ja päivittää kuulumisemme puolin ja toisin.

Loppuillasta ideoimme vielä tulevia tapahtumia ja niiden pitopaikkoja ja ohjelmaa. Ilta oli kaikin puolin mukaansa tempaava ja onnistunut.

IMG_4072.jpg

IMG_4073.jpg

Illan järjetelyistä vastasi Jorma Falck, jolle kiitokset vielä kerran onnistuneen tapaamisen järjestämisestä.