Sukukirja

TUOVISTEN SUKUKIRJAN TARJOUSMYYNTI - OSTA ITSELLESI TAI LAHJAKSI

Tuovisten sukukirja myydään nyt tarjoushintaan 30€ ja uusille jäsenille liittymislahjaksi 20€!

Tuovisten sukukirja julkaistiin kesällä 2010 sukukokouksen yhteydessä. Sukukirjassa on kaikki kirjan julkistamiseen mennessä tutkitut Tuovisten sukuhaarat, joita on noin tusina. Kirjassa on siten n. 12000 nimeä 2500 sukutaulussa sekä lisäksi perimätietoa, muistoja ja vanhoja valokuvia. Katso myös alla oleva tarkempi kirjan esittely.

Sukukirja kannattaa ostaa sekä itselleen että kaikille jälkeläisilleen.

Sukukirjan myyntipaikat:

Iisalmi Hillevi Kärkkäinen, puh. 050 5713899

Iisalmi Valto Puustinen, puh. 0440 363683

Iisalmi ja Lapinlahti Martti Tuovinen, puh. 0400 456147

Varpaisjärvi Ilmari Tuovinen, puh. 0400 106122

Sonkajärvi Ravintola Hollivoot Sonkajärvi Anja Tuovinen, puh. 050 5339346

Helsinki Anja Tuovinen, puh. 050 5339346

SUKUKIRJA TUOVINEN 2010 ESITTELY

Tovisten suku on tullut Pohjois-Savoon Rantasalmen suunnalta etelästä osana 1500-luvun uudisasutusaaltoa. Ensimmäiset tiedot suvusta tulevat Maaningan seudun maakirjoista ja myllyluetteloista, joiden mukaan Tuoviset ovat asuneet Maaningan Tuovilanlahtea aina 1500-luvun alussa seudulle muuttaneesta Juntti Tuovisesta alkaen.

Metsänraivaajien ja maannälkäisten kaskiviljelijöiden veri ei kuitenkaan hiipunut Tuovilanlahteen, vaan seuraavat sukupolvet etenivät savolaisten uudisasuttajien mukana ja usein etunenässä uusille seuduille kohti pohjoista, aina Kainuun maanselälle saakka, Ylä-Savon takamaille. Täällä nämä läpi Pohjois-Savon kukeneet viljelijäperheet pureutuivat maahan vuosisatojen ajan, kunnes maaltapaon aika lähetti meidät kaikkiin neljään ilmansuuntaan - nykyään Tuovisia elää Rovaniemeltä Helsinkiin, kotimaasta uudelle mantereelle saakka.

Tuovisten sukukirja kokoaa yhteen tähän saakka hajanaisen tutkimuksen varhain takamaille muuttaneesta suvusta, jonka varhaiset vaiheet ovat rajaseudun laikkuisten kirkonkirjojen varassa. Tutkimuksen nykytila käsittää yli tusinan toisiinsa läheisesti liittyvää sukuhaaraa:

• Vehmasjärven sukuhaara
  • Uuraan sukuhaara
  • Riistavesi-Karttulan sukuhaara
  • Maaningan sukuhaara
  • Karvasalmen sukuhaara
  • Petäjälahden sukuhaara
  • Itäkosken sukuhaara
  • Palosenmäen sukuhaara
  • Hernejärven sukuhaara
  • Päsmärin sukuhaara
  • Pienet sukuhaarat (Laakajärven Tuoviset, Halolan Tuoviset, Viipurin Tuoviset).

Kirjassa on n. 12000 nimeä 2500 sukutaulussa. Sukutaulujen täydennykseksi Tuovisten sukuseura on kerännyt kirjaan myös perimätietoa, muistoja ja valokuvia, jotka rikastavat käsitystämme esipolvien teoista ja maailmasta.

Sukukirja muistuttaa yhteisistä juurista läheisten sukulaisten kanssa ja paljastaa kaukaisemmat, joskus yllättävätkin yhteydet. 2010 koostettu teos esittää kattavan kokonaiskuvan suvustamme, jonka pohjalta työtä on edelleen jatkettu.