Opperamatka Helsinki 2011


Äitienpäivän aattona teimme oopperamatkan Helsinkiin. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta oopperatalon pihalle, kun sinne alkoi kokoontua Tuovisia eri puolilta Suomea. Vaihdoimme kuulumisia ja tutuistuimme kukin itsellemme ennestään tuntemattomiin Tuovisiin.

Ooperataloon oli järjestetty ensin tunnin mittainen tutustumiskierros, jossa kuulimme oopperatalon suunnittelusta, historiasta ja nykytoiminnasta sekä myös mielenkiintoisia fakta- ja tarinatietoja oopperarakennuksessa vaikuttaneista ihmisistä. Kiersimme myös katsastamassa oopperatalon eri osat, mm. tarpeiston, pukuompelimon, katsomotilat ja tavaran lastauslaiturin, jonka kautta on erääseen oopperaan kuulema tuotu myös elävä hevonen suoraan näyttämölle.

Kello 19 alkoi varsinainen Rossinin "Sevillan parturi" -oopperaesitys. Ooppera on kaksinäytöksinen koominen ooppera, josta ei puuttunut ”vauhtia ja vaarallisia tilanteita”. Rosinan holhooja, tohtori Bartolo yllätettiin useammankin kerran sananmukaisesti ”housut kintuissa”. Etenkin toinen näytös, jossa Rosina ja kreivi Almaviva saivat toisensa, oli todella vauhdikas ja mukaansa tempaava. Väliajalla nautimme leivoskahvit.

Iltamme jatkui läheisessä ravintolassa, jossa jokainen esittelimme itsemme ja kerroimme, mihin sukuhaaraan Tuovisia kuulumme. Maittavan illallisen nauttimisen lisäksi ehdimme vielä keskustella vapaamuotoisesti sukulaisten kanssa ja päivittää kuulumisemme puolin ja
toisin.

Loppuillasta ideoimme vielä tulevia tapahtumia ja niiden pitopaikkojaja ohjelmaa. Ilta oli kaikin puolin mukaansa tempaava ja onnistunut

Illan järjestämisestä vastasi Jorma Falck, jolle onnistuneesta illasta lämmin kiitos.